Uncategorized

Årets program börjar ta form

Årets program bjuder på både nytt och gammalt, traditionellt och nyskapande. Precis som det ska vara. Vår härliga matmarknad bjuder på allt från grönsaker, ost och bröd till struts, kaffe och tempeh. Det kommer att bjudas på mycket musik och spännande utställningar.

Föreläsningar

I år har vi bland annat bjudit in en tv-kock, en bakbokslegendar, en surtant och en kreatör som gör mode av skräp.

  • Paul Svensson – Tv-kocken, krögaren och kokboksförfattaren som från Fotografiskas restaurang levererar ”hållbar njutning i alla led”.
  • Birgitta Rasmusson – Den inspirerande bakbokslegendaren som har varit med och skrivit böckerna Rutiga kokboken och Sju sorters kakor.
  • Lukaz Ottosson – Årets ekokock 2014. ”Från krog till skog” där han cyklade sig genom Sverige och lagade middagar utefter plats och fantasi.
  • Johanna Törnqvist- I mötet mellan samtida och traditionellt hantverk kommenteras hållbarhet i modeindustrin – skräp och återvunnet blir fantastiska kreationer.
  • Bagaren&Bonden- Bonden lika viktig som bagaren! Kulturgrödor, närheten och långsiktigheten ger ett hälsosamt, vackert och gott livsmedel.
  • Lisbeth Almark – Örter till nytta och nöje – en berättelse om kulturhistorisk användning, kulinarisk fröjd och örter i huskurer.
  • Maria Zihammou – Matjournalist, matstylist och kokboksförfattare som vill inspirera dig att hitta lusten i matlagningen både till fest och inte minst i vardagen.
  • Surtanten –  Jenny Neikell är folkhälsovetaren som sadlade om och blev Surtanten. Med surkål i blodet berättar hon om syrning med hjälp av levande, hälsosamma mikroorganismer som skapar fantastiska smakupplevelser. Allt utifrån sin bok; Fermentera – mat med jäst, mögel & bakterier.

Workshops

Sätt din egen kreativitet på prov under någon av våra workshops. Titta, lyssna och strosa i all ära, men ibland vill du göra något också. Speciellt när du är lite mindre och har massor av spring i benen. Häng med Scouterna och grilla pinnbröd eller laga mat i det fria med Tillsammansodlingen. Pröva på smide eller gör ditt eget papper.

För alla Whisk-eyentusiaster  erbjuder vi whiskeyprovning med Mackmyra Swedish Whiskey under lördagkvällen.

Det GLUPSKA köket

Det kommer vara full aktivitet i det GLUPSKA köket hela helgen. Med gästspel av både Paul Svensson och Maria Zihammou. Smaka på Västsverige har bjudit in lokala restauranger och vår Rikard Brax kommer att laga mat hela helgen.

Tempeh?

Den stora frågan är dock. Vad är  tempeh? Så Fungy! en ekonomisk förening som främst sprider kunskap om fermentering och hållbar vaxtbaserad mat via olika projekt och evenemang kommer till GLUPSK på Dalsland.  Med en stark dos självrelativering och passion för allt som närmar sig mögel, svamp och annat små kryp. De vet!

2 thoughts on “Årets program börjar ta form

  1. Hej, när öppnar Glupsk? Hur länge är det öppet? Hur kan man bli medlem och vad kostar det? Vad kostar inträdet då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *