Dalslands mästerkock

Är du Dalslands mästerkock? GLUPSK på Dalsland arrangerar en ”kocktävling” under trevliga former där vi bjuder in lokala kända Dalslänningar samt uppmanar alla som vill att ansöka om att tävla.

Tävlingen sker på GLUPSK på Dalsland i Fengersfors söndag 26/8 kl 14:00.

Årets lag

Åmålslaget: Michael Karlsson. Kommunalråd i Åmål med stort mat-intresse. Jonas Andersson, kock och krögare som driver Kupén i Åmål

Les cuisine amateurs (de Dalsland): Thomas Fridlund, lärare och stort intresse för smaker samt extraknäcker som kock ibland. Micke Karlsson, Ingenjör inom elektronik som älskar att stå i köket.

Grönsakerna: Marcus Lidén, småbarnspappa som har större aptit på mat än på tävling samt Philip Ellman, gammal krogräv som vänt på steken och bytt (b)ransch.

Hjorten och Ägget från Färgelanda: Carina Hansson, delägare till Torggummans ägg som älskar att laga mat i alla dess former. Astrid Olsson kock med många års erfarenhet samt driver också Åttingsbergs hjort.

Gretas barnbarn: Malin Robertsson Harén fotograf som jobbar på Not Quite med marknadsföring sopm brinner för god mat samt Lotta Robertsson Harén, arbetsterapeut på arbetsförmedlingen, politiker samt älskar att röra i grytorna.

Om tävlingen

Tävlingen består av tre olika delmoment där de två första är moment som består av uppgifter som deltagarna inte vet någonting om, bara att det handlar om matlagning i någon form. Sista delmomentet är att under 30 minuter tillaga en förrätt med råvaror från utställarna som medverkar på GLUPSK på Dalsland 2018.

För att förbereda moment 3, gör så här:

  • Gå in på  GLUPSK på Dalslands hemsida www.glupskpadalsland.se/utstallare  för att se vilka utställare som finns anmälda.
  • Skapa en förrätt med helt valfria råvaror till ett värde av max 300 kr, detta är råvaror som GLUPSK ersätter för, vill ni använda varor för ett större värde så är det tillåtet, dock sker det ingen ersättning för det. Det är också tillåtet att använda fler råvaror än de som finns på plats. Juryn värdesätter utifrån hur stor andel ”GLUPSK-råvaror” ni använder samt smak och utseende.

Lag

Varje lag består av en person som tar med sig valfri hjälp (max 1person) och denna person får vara precis vem som helst, vill man ha med sig kock så är det tillåtet så ”think big”, alltifrån rapartister till kändiskockar eller din make/maka är tillåtet.

Vem vinner?

Vinnare utses av jurygrupp bestående av Stefan Källvik ICA Kvantum Säffle, Lars Gustavsson Höje vedugnsbageri samt huvuddomare Sven-Erik Larsson kocklärare och driver konsultföretaget Saporibus.

Kontakt och frågor

Tävlingsledare Rikard Brax på Lokalproducerat i Väst är tävlingsledare.

Alla tävlande uppmanas att vara på plats kl 13:00 för genomgång.

 

Rikard Brax

Mail: Rikard@lpiv.se

Tel: 0703-145450