NEDSLAG I SVENSKA
DRYCKESHISTORIEN

NADJA KARLSSON är passionerad dryckesexpert som brinner för folklig alkoholhistoria. Hon har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck och hennes provningar på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp. Nadja bor i Stockholm, med världens vinområden som sitt andra hem.

 ”Jag har gett mig själv två uppdrag sommaren 2019: besöka lite vingårdar på Long Island och vara med på Glupsk!”

2014 blev hon utnämnd till Årets dryckesprofil av Allt om Vin. Detta efter en omröstning där hon ska ha fått närmare 80 procent av rösterna!

FÖRELÄSNING LÖRDAG KL 14

En folklig alkoholhistoria med glimten i ögat men också den absurda sanningen om dryckesval. Vi kollar in historiskt hur vi drack hur vi dricker idag, och hur vi kombinerat mat med dryck genom tiderna.

DRYCKESPROVNING LÖRDAG KL 18-21

Vi provar oss igenom historien. Men vinet i centrum ackompanjerat av passande musik och munsbitar i Not Quite Café & Bistro.

PRIS: 495 kr

Boka plats genom att maila: middag@glupskpadalsland.se

Begränsat antal platser

Musik: Carita Jonsson

En dragspelande bonddotter från södra Dal. Uppvuxen på kalvdans och klengås. Är ordförande i Smörgåstårtans Vänner och har vunnit en semmelätartävling i Trollhättan. Fadern är enligt egen utsago skaparen av Melleruds Special.

Mat: Katinka Svedberg

En idésprutande perfektionist och räv i cafébranschen, som lämnat Stockholm för att driva Not Quite Café och Bistro. Katinka har öppnat ställen, jobbat med matfoto och skrivit en egen kokbok. Hon älskar grön mat och tycker att glupskhet är en drivkraft.

BOKA PLATS PÅ DRYCKESPROVNING

Boka plats på dryckesprovningen med Nadja Karlsson genom att maila namn och antal personer du bokar åt till:
middag@glupskpadalsland.se
Du hämtar ut dina biljetter i entrékassan under lördagen den 24 augusti.

Eventuella överblivna biljetter säljs i entrékassan under lördagen.