Lördag kl 11-16

11.00 INVIGNING OCH ÖPPNING

11.00  MUSIK UTESCENEN EN VOKALIST OCH EN CELLIST Anna K. Larsson och Sanna Andersson är kända ansikten för många GLUPSK på Dalsland-älskare och vi ser fram emot att ha
dem tillbaka.

11.00-12.00 WORKSHOP I SMEDJAN JESSICA FLEETWOOD Från 10 år & uppåt, prova på smide med feministsmeden Jessica Fleetwood i ca 15 min. Kom och smid något matnyttigt! Varför inte ett grillspett eller ett växtstöd till din sockerärta? Bokning av tid sker i smedjan.

11.30 SAMLING VID GLUPSKA KÖKET SMAKJAKT FÖR GLUPSKA BARN Häng med kocken Sven-Erik!Gillar du sött, surt, beskt eller salt? Vad smakar egentligen vad? Känner du att maten smakar olika ibland eller har du funderat på varför en morot kan vara mer eller mindre söt?

12.00 FÖREDRAG FÖNSTERVERKSTAN TÅNG SOM LIVSMEDEL Linnéa Sjögren driver tillsammans med Jonas Pettersson det framgångsrika matföretaget Catxalot i Havstensund. Hon berättar om sitt liv med tången; ett av våra mest hållbara livsmedel – nu och i framtiden!

12.30 GLUPSKA KÖKET SMAKA OCH LÄR OM KALVDANS Ewa Vikingson från Kullings Kalvdans.

13.00 UTESCENEN LUNCHSAMTAL HÅLLBAR KÖTTKONSUMTION Samtal med Marie och David Narraine från Swedish Country Living som säljer andelslamm och Janne "Kocken" Karlsson från Jägarförbundet.

13.00-15.00 WORKSHOP I SMEDJAN JESSICA FLEETWOOD Från 10 år & uppåt, Prova på smide. Se lör kl. 11.00-13.00.

15.00 WORKSHOP SKIPPA PLASTEN OCH GÖR DITT EGET BIVAXEMBALLAGE Med konstnären Kerstin Helenesdotter. Vi stämplar mönster med grönsaker och textilfärg för att sedan vaxa det med bivax.

13.30-14.30 FÖNSTERVERKSTAN KONSTSMAK PREFORMANCE med Chuyia Chia. Chuyia Chia är uppvuxen i Malaysia men numera bosatt och verksam i Göteborg. Chuyia har i sitt konstnärsskap arbetat mycket med frågor som rör mat, kultur och hälsa. Hon har tidigare skapat en rustning av stickad purjolök som en symbolisk process för att rusta och skydda människan för en okänd framtid. Här fortsätter Chuyia sitt arbete med att skapa ett användbart material av purjolök.

14.00 FÖREDRAG FÖNSTERVERKSTAN HUR SMAKAR GLUPSK? Hur upplever jag en plats med alla mina sinnen? Vad krävs för att maten ska kännas äkta? Med kocken och läraren Sven-Erik Larsson.

14.00 GLUPSKA KÖKET PROVSMAKA TÅNG med Linnéa Sjögren från Catxalot.

14.45 GLUPSKA KÖKET JANNE ”KOCKEN” KARLSSON från Jägarförbundet lagar och bjuder i köket.

15.00 UTESCENEN BINGA OCH JÄTTEN DUMTRUM Strandteaterns föreställning för barn 3-9 år.

15.30 VID ENTRÉN TILLSAMMANSODLINGEN Inspirerande vandring i tillsammansodlingen i Fengersfors, ta följe med David Ekelund, trädgårdsmästare och initiativtagare.

16.00 MATMARKNADEN PACKAR IHOP FÖR DAGEN

17.00-19.00 DRYCKESPROVNING PROVA VÄRMLÄNDSK SNAPS med Nordmarkens Destilleri. 250 kr/person, begränsat antal platser. 18-årsgräns. Läs mer och boka här! Eventuella restplatser i GLUPSKentrén.

19.00-21.00 GLUPSKMIDDAG I FÖNSTERVERKSTAN Flerrätters middag med kockarna Anna Bengtsson och Sven-Erik Larsson. De utgår från de lokala matproducenterna och skapar en unik smakupplevelse. En vokalist och en cellist underhåller. 395 kr/person, begränsat antal platser. Läs mer och boka här!

 

 

 

Söndag kl 11-16

10.00-18.00 TÄLJKURS TÄLJ EN ÖLGÅS/FÅGELSKÅL med Anja Sundberg, trätäljare. 800 kr/person. Begränsat antal platser. Läs mer och anmäl dig här!

11.00 MUSIK VID ENTRÉN WENERSEXTETTEN inviger dagen Åmåls musikskola med dirigent Jörgen Johansson.

11.30 FÖREDRAG FÖNSTERVERKSTAN ETT LIV UTAN JORDSÄCKAR Odlarbyrån berättar och visar hur vi själva kan bygga vår odlingsjord.

11.30 SAMLING VID GLUPSKA KÖKET SMAKJAKT FÖR GLUPSKA BARN med kocken Sven-Erik. Se lördag.

12.30 GLUPSKA KÖKET VÄRLDENS STÖRSTA FÅGEL Sarah Svensson, Dalslands Struts bjuder att smaka och lära om världens största fågel.

13.00 FÖREDRAG FÖNSTERVERKSTAN ODLA, BRYGGA OCH ÄTA HUMLE Gunilla Hellsten-Bohman från Mariestad, en av Sveriges första kommersiella humleodlare, berättar om sin stora humleodling och om att brygga och äta humle!

13.00 LUNCHSAMTAL UTESCENEN VAD HÄNDER PÅ NUNTORP? Gröna Klustret berättar om platsen, verksamheten och drömmarna.

13.00-15.00 WORKSHOP SKIPPA PLASTEN OCH GÖR DITT EGET BIVAXEMBALLAGE med konstnären Kerstin Helenesdotter. Se lördag kl 13.

13.30-14.30 FÖNSTERVERKSTAN KONSTSMAK PREFORMANCE med Chuyia Chia. Se lördag kl. 13.30.

14.00 GLUPSKA KÖKET GLUPSKA KOCKDUELLEN! Tre delmoment ska avgöra vem som blir Dalslands mästerkock.

14.30 FÖREDRAG FÖNSTERVERKSTAN HENRIK ENNART Magen kallas ”den andra hjärnan”. I boken HAPPY FOOD presenterar vetenskapsjournalist Henrik Ennart nya rön som visar hur tarmbakterier även styr över våra känslor och personlighet!

15.00 OCEANHALLEN BINGA Strandteaterns föreställning för alla åldrar: Binga med musik, stickkonst och historia.

15.30 UTESCENEN SUMMERING AV GLUPSK PÅ DALSLAND Johan Abenius Dalslands Turist AB

Hela helgen bjuds besökare dessutom på

KURS I SVEPTEKNIK med BETH MOEN 24-25/8. Från klyvning av stock till basning och böjning. 1800 kr/person. Begrantal platser. Läs mer och boka här!

UTSTÄLLNING FÖNTERVERKSTAN SKÅPET CIBUS Studenter från Stenebyskolans trähantverk möbelsnickeri visar väggskåp snickrade med utgångspunkt i ordet cibus som betyder mat/måltid.

UTSTÄLLNING FÖNSTERVERKSTAN KONSTSMAK Chuyia Chia visar konstverk som ifrågasätter framtidens mat och människans manipulation av odlingsmiljöer.

GÖR DIN EGEN JORD hos utställaren ODLARBYRÅN.

WORKSHOP TÅNGVERKSTAD med KERSTIN HAMMARSSON från ön Källö- Knippla mitt i havet utanför Göteborg. Kerstin tar med sig saltstänk och tång att utforska som material.

GRILLA PINNBRÖD och hitta på andra roliga saker med ÄRRSJÖBLOMMANS SCOUTKÅR.

VÄSTARVETS HEMSLÖJDSKONSULENTER finns med oss hela helgen och visar MATRELATERAD SLÖJD.

STUBBKAFFE STUDENTER FRÅN STENEBY kokar Hansens kaffe och hugger i trä.

”ÄR DU NÅT GLUPSK ELLER?” Testa dig i vår kluriga tipspromenad. Hämta din kupong i Informationen.

 

ÄVEN ÖPPET HOS

Keramiker Cordula Morich trädgårdsöppet med fika, Galleri Malin & Staffan, Not Quite Galleri & Butik, Not Quite Café & Bistro, Brukets godaste, Brukets Papper&Bok.

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR.

Under hela GLUPSK på Dalsland träffar du även alla våra utställare på vår matmarknad som är öppen kl. 11.00-16.00