Nyhet

Lokalproducerat i Väst steppar upp sin närvaro på festivalen genom att inta Glupska Köket!

Våra vänner på Lokalproducerat i Väst, en organisation som jobbar för att utveckla den småskaliga livsmedelsproduktionen i vår region, har medverkat i Glupsk på olika sätt genom åren och alltid varit en värdefull partner. Vi är glada att meddela att de kommer dominera i Glupska Köket iår med James Ebbezons kreativa kockar i spetsen som lagar mat på marknadens råvaror och sprida dofter, smaker och inspiration till besökarna!

James Ebbezon jobbar som projektkoordinator på Lokal Meny, är tidigare kock som jobbat på allt från finkrog till skolkök. Han älskar att vara i naturen och cykla, vandra och åka skidor, mest utför. James beskriver sig som en enkel kille som gillar god mat, god dryck och livet i största allmänhet.

Största och mest ärofyllda uppdragen inom kocksvängen är:

  • Jobbade som köksmästare på Fiskekrogen i Gbg när vi kom upp till en 22:a plats på bästalistan i Sverige.
  • Jobbade på golftävlingen US Masters Georgia, USA 2008 och brassade käk till dom svenska deltagarna.
  • Var ansvarig för maten vid målgång på Volvo Ocean Race 2006.

 

Emelie Nielsen är köksmästare på restaurang KRUBB i Töreboda. Har tidigare varit souschef på Norrqvarn Hotell & Konferens som är en krog i ”Smaka på Västsverige” i ett antal år.  Emelie är Smaka på Västsverige Ambassadör och brinner för den lokala maten och livsmedelsproduktionen i vårt närområde.

Hon har tidigare bl.a. tävlat internationellt med det västsvenska kocklaget Culinary Team West of Sweden och gjort ett antal gästspel med TakeOvers gästspelsturnéer.

Uppväxt bond-dotter som lever med man, barn och djur på en gård utanför Lyrestad. På söndagen tävlar Emelie i Utomhusmatlagnings SM i lag Norrqvarn tillsammans med Gunnar Van Rijn och Magnus Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.