NYHET!

2 KÖK UNDER GLUPSK PÅ DALSLAND

Vi älskar vårt GLUPSKA kök där skickliga och kreativa kockar lagar mat och inspirerar oss hela dagen lång. I år får det GLUPSKA köket sällskap av Lokal Meny och Ragneruds Kök som sätter upp ett helt nytt kök i Oceanhallen där de lagar och serverar högkvalitativ lunch för dig som vill unna dig något extravagant och superlokalt under GLUPSK på Dalsland.  

KÖK - LOKAL MENY

Kom till Oceanhallen och inta en högkvalitativ lunch baserad på lokala råvaror.  
På plats är Ragneruds kök.

Till Lokal Menys eget kök i Oceanhallen kockar en av våra deltagande restauranger från Dalsland. Besökare får möjlighet att inta en högkvalitativ lunch baserad på lokala råvaror. På plats är Ragneruds kök vars profil rimmar till fullo med Lokal Menys värderingar. 

För Ragneruds Kök är det viktigt att arbeta hållbart det gör de genom att använda sig av närproducerade råvaror och så naturliga produkter som möjligt. De väljer alltid svenskt och vill alltid kunna välja lokala råvaror och produkter från Västsverige samt Dalsland. I restaurangen använder de naturen som skafferi och hittar många ingredienser i skogen som de har med i deras mat- och dryckesmenyer.

—————

GLUPSKA KÖKET

I Glupska köket utomhus kommer Lokalproducerat i Väst att husera tillsammans med riktigt bra kockar som kreerar smakprover på utställares produkter. Vid tre tillfällen under båda dagarna bjuds besökare in för att lyssna på producenter, kockar och andra eldsjälar som berättar om sin egen kulinariska resa.

I köket är Jenny Ståhlberg på plats både lördag och söndag. Jenny har sina rötter och sitt hjärta i den västsvenska myllan och har under de senaste åren arbetet som kökschef på Karstorps Säteri i Skövde, en restaurang som deltagit i Lokal Meny från start. Hon har stort intresse för mat och dryck i kombination och brygger själv den öl som serveras på Karstorp. Hon strävar alltid efter att ta fram råvarans bästa kvalitet och skapa rättvisa till allt jobb som ligger bakom mathantverket.

Under lördagen finns Patrik Severin i köket. Patrik är Köksmästare på Gunnebo Slott och Trädgårdar. En restaurang som satsar på ekologiska närproducerade produkter på menyn. I första hand, och så långt det går, använder de råvaror från den egna köksträdgård men kompletterar också med råvaror som är producerade i regionen. Patrik likställer lokala råvaror med relationsmat. Råvaror som är valda utifrån relation och gemensam kunskap om hur vi kan förhålla oss till vårt ekosystem.

Under söndagen är Maria Zihammou på plats i köket med Jenny. Maria är matjournalist, matstylist och kokboksförfattare. Hon växte upp i Åmål, Dalsland men bor numera på Västkusten i Göteborg och om somrarna i Strömstad. Hennes stora intresse är mat och hon jobbar med att ta fram och utveckla recept, skriver kokböcker och matreportage för tidningar. Hon vill inspirera till att hitta lusten i matlagningen både till fest och inte minst i vardagen. Hon utgår från bra råvaror. Hon menar att det enkla ofta är det godaste och när man har bra råvaror behöver man inte många tillbehör.