Nyhet

Musikteater x 2 på GLUPSK

Binga och jätten DumTrum

Det var en gång för länge länge sedan, på den tiden då hjältar kunde sticka och åar kunde tala, då sandstormar visslade och jättar stal, en flicka som hette Binga!

Följ med på sagoäventyret om den lilla modiga Binga som ensam vågar sig till Jätten för att hämta tillbaka de fyra åarnas skatter.En föreställning för barn från tre år och uppåt om rädslor och vatten! En Halländsk folksaga baserad på sagan om jättens dyrgripar och inspirerad av det Halländska hantverket Binge som var räddningen för Halland på 1600-talets mitt då sandflykten långsamt svalde all brukbar mark och fattigdomen bredde ut sig. Binga stickar och leker oss genom sandflykten och möter de fyra åarna Lagan, Nissan, Ätran och Viskan. De är alla på olika sätt drabbade av rädsla för jätten och de är djupt olyckliga då jätten stulit deras skatter. Fiskarna är försvunna, vattnet har blivit smutsigt, vattnet har nästan tagit slut eller svämmar över alla breddar! Binga vågar sig ensam till Jätten för att hämta tillbaka de skatter som han stulit ifrån åarna!

Ett riktigt äventyr som kittlar i magen på stor som liten.
För barn 3-9 år
Lördag kl. 15

Ett Halländskt folkäventyr –  en musikteater föreställning för alla åldrar!

Binga tvingas ta sig genom den Halländska sandflykten. Den fruktade jätten kastar sin skugga över landet och håller de fyra åarna Viskan, Ätran, Nissan och Lagan i ett järngrepp. Den enda som kan befria dem är Binga!

En berättelse om rädsla men också berättelsen om Binge-stickningens antågande och återerövrande av Hallands förlorade skatter. En fartfylld berättande teaterföreställning med nykomponerad sång, musik och koreografi. En musiker och tre skådespelare på scenen med generöst lekfull scenografi och kostym, det blir till magi för såväl gammal som ung.

Folksagor är myter som tar upp stora mänskliga frågor som berör oss lika mycket nu som förr. Folksagan ”Jättens dyrgripar” får ny tappning och berättar här om vår nutida rädsla tillsammans med våra Halländska förfäder genom att låta  den Halländska historien, hantverket, sångerna, geografin men framför allt Binge-stickningen ge inspiration och ton åt det sceniska uttrycket. En berättelse om att övervinna sina rädslor och ta tillbaka skatterna  som rädslorna har stulit.

Det var en gång för länge länge sedan, på den tiden då hjältar kunde sticka och åar kunde tala, då sandstormar visslade och jättar stal, en flicka som hette Binga!

Söndag kl. 15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.