Nyhet

Grönsakerna vann Dalslands Mästerkock

Publicerad

Det var en rafflande tävling när Dalslands Mästerkock skulle utses under söndagen. Fem lag tävlade i tre moment. Vann gjorde lager ”Grönsakerna” med Marcus Lidén och Philip Ellman. Två kom laget ”Hjorten och Ägget” från Färgelanda med Carina Hansson och Astrid Olsson. På en tredjeplats kom Thomas Fridlund och Micke Karlsson under lagnamnet ”Les cuisine amateurs” (de Dalsland).

Delmoment

Under det första delmomentet skulle lagen vispa ihop en maräng på så kort tid som möjligt. Nästa moment var att stycka en kyckling och namnge de olika bitarna och både snabbhet, teknik och korrekthet gav poäng. Under det tredje och sista delmomentet skulle lagen skapa en förrätt med valfria lokalproducerade råvaror att imponera på domarna med.

Bedömning

Lagen bedömdes dels efter snabbhet men också utifrån hygien, teknik och framför allt smak. Domare var  Stefan Källvik ICA Kvantum Säffle och Sven-Erik Larsson kocklärare och driver konsultföretaget Saporibus.

Stor publik

Tävlingen Dalslands Mästerkock lockade stor publik som hejade på lagen. Både publik och deltagare hade väldigt roligt.

 

Åmålslaget: Michael Karlsson. Kommunalråd i Åmål med stort mat-intresse. Jonas Andersson, kock och krögare som driver Kupén i Åmål

Les cuisine amateurs (de Dalsland): Thomas Fridlund, lärare och stort intresse för smaker samt extraknäcker som kock ibland. Micke Karlsson, Ingenjör inom elektronik som älskar att stå i köket.

Grönsakerna: Marcus Lidén, småbarnspappa som har större aptit på mat än på tävling samt Philip Ellman, gammal krogräv som vänt på steken och bytt (b)ransch.

Hjorten och Ägget från Färgelanda: Carina Hansson, delägare till Torggummans ägg som älskar att laga mat i alla dess former. Astrid Olsson kock med många års erfarenhet samt driver också Åttingsbergs hjort.

Gretas barnbarn: Malin Robertsson Harén fotograf som jobbar på Not Quite med marknadsföring sopm brinner för god mat samt Lotta Robertsson Harén, arbetsterapeut på arbetsförmedlingen, politiker samt älskar att röra i grytorna.

Tävlingsledare var Rikard Brax.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.