Nyhet

Delfinal under GLUPSK på Dalsland 2019

GLUPSK på Dalsland arrangerar delfinal i SM i utomhusmatlagning den 25 augusti! SM i utomhusmatlagning är en tävling där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga.
6 deltävlingar och stor final i Skövde. Vill du och ditt lag vara med? Anmäl er!

Så går det till

Tävlingen går ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex stycken normalportioner. Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån råvarulistan där råvaror kommer från lokala livsmedelsproducenter. Utrustning som deltagarna ska använda blir godkänd innan tävlingstiden börjar. All mat serveras på takspån eller på palmbladstallrikar.

Domarna bedömer smak, presentation, komposition, mise en place, hygien, handlag och ekonomi/svinn. Smak har ett högre omräkningstal. Vid tidsfördröjning sker poängavdrag. Det lag som vinner hela tävlingen får, förutom ära och berömmelse, 10 000 kr, ett vandringspriset och schyssta funktionsjackor.

Deltävling under GLUPSK på Dalsland

Den 25 augusti avgörs det vem som ska representera Dalsland i finalen i Skövde. Är utomhusmatlagning din grej? Anmäl dig och ditt lag redan idag!

Läs mer om tävlingen här

Anmäl ditt lag till deltävlingen i Dalsland här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.